Robotixlab in town!

για 2η φορά φιλοξενούμε τον εκπληκτικό Αντώνη Κάνουρα στο σχολείο μας! Τα εκπαιδευτικά του σενάρια είναι εμπνευσμένα και μοναδικά. Η συμμετοχή των παιδιών, πέρα από το ότι είναι μεγάλη, είναι μαγική όσον αφορά τον βαθμό συγκέντρωσης, τον ενθουσιασμό και τη χαρά που παίρνουν. Το our next one!

Picasso Robot

Βλέπουμε πως έχει επιδράσει η τεχνολογία στην Τέχνη και ανακαλύπτουμε νέες μορφές διαδραστικής τέχνης. Φτιάχνουμε τα δικά μας Picasso Robot- ρομπότ που ζωγραφίζουν έργα τέχνης οδηγούμενα από ηχητικά σήματα. Χρησιμοποιούμε τα αγαπημένα μας τουβλάκια LEGO για την κατασκευή των ρομπότ προσθέτοντας ειδικά εξαρτήματα ρομποτικής όπως ηλεκτρικούς κινητήρες, γρανάζια, φωτάκια led και αισθητήρες ήχου. Τα ρομπότ μας επικοινωνούν με υπολογιστές που χρησιμοποιούμε για να τα προγραμματίσουμε με μια εύκολη γλώσσα προγραμματισμού με εικονίδια. Θα τα καταφέρει η ομάδα σου να φτιάξει ένα τόσο ωραίο έργο τέχνης με το ρομπότ σας ώστε να μπει στη Γκαλερί” Late Modern” του Λονδίνου;

DIY Video Game design. 
Κατασκευή ενός ψηφιακού παιχνιδιού με physical computing (μικρουπολογιστής – αισθητήρες – led). Χρησιμοποιούμε τη βραβευμένη πλατφόρμα microbit που υλοποιήθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι BBC σε συνεργασία με τις εταιρίες microsoft & samsung και δόθηκε δωρεάν σε όλους τους μαθητές Α γυμνασίου της Μ. Βρετανίας για να ασχοληθούν με τα ψηφιακά ηλεκτρονικά και τον προγραμματισμό. Μαθαίνουμε τα μυστικά των αισθητήρων, των διόδων led και του προγραμματισμού φτιάχνοντας διασκεδαστικά παιχνίδια. Παίζουμε τα παιχνίδια ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις μεταξύ των ομάδων.

Soundscapes Wall. 

Τα φύλα βασιλικού είναι αγώγιμα; Το αλουμινόχαρτο μήπως είναι μονωτής; Το μολύβι; Μαθαίνουμε βιωματικά τα βασικά ενός ηλεκτρικού κυκλώματος αλλά και των αγώγιμων υλικών. Κατασκευάζουμε έναν διαδραστικό τοίχο ηχοχρωμάτων όπου χρησιμοποιούμε την αγωγιμότητα και κάνουμε τον εαυτό μας μέρος του κυκλώματος για να φτιάξουμε ήχους- προγραμματισμός της διαδραστικής εγκατάστασης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δοκιμές, πειραματισμός.Χρησιμοποιούμε δημιουργικά την τεχνολογία για να φτιάξουμε ένα διαφορετικό είδος μουσικής που παίζεται με το άγγιγμα.

Tην προηγούμενη χρονιά μερικά σενάρια ήταν τα ακόλουθα:

Terraforming Project Planet Mars 

Μετά από πρόσφατες μελέτες της Nasa και όπως δείχνουν οι κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη μας, στο κοντινό μέλλον η Γη δε θα είναι κατοικήσιμη. 
Μπορεί ο πλανήτης Άρης να γίνει κατοικήσιμος και κάτω από ποιες συνθήκες; Στήνουμε τον ερευνητικό μας σταθμό στον Άρη, κατασκευάζουμε και προγραμματίζουμε ρομπότ που μας βοηθούν στην έρευνά μας. 
Μια αστρική καταιγίδα έριξε τον πύργο τηλεπικοινωνιών και γέμισε τα φωτοβολταϊκά αστρόσκονη, θα τα καταφέρεις με την ομάδα σου να ξανασηκώσεις τον πύργο και να καθαρίσεις τα φωτοβολταϊκά;

αλλά και η

αναζήτηση της μυστικής συνταγής του κακάο στα χαλάσματα των ναών των Μάγια. 
Μια περιπέτεια για μικρούς αρχαιολόγους με κατασκευή και προγραμματισμό ρομπότ που περπατά σε τεντωμένο σκοινί και βοηθά στην απενεργοποίηση των παγίδων του Ναού.
Κατασκευή και προγραμματισμός ρομπότ, πειράματα και δοκιμές, αγωνίσματα.

και το ότι τη μέρα είμαστε απλοί άνθρωποι και τη νύχτα μπαίνουμε στο εργαστήριο μας, μεταμορφωνόμαστε σε υπερήρωες και κατασκευάζουμε τα ρομπότ που θα μας βοηθήσουν να σώσουμε τον κόσμο με τις υπερφυσικές τους δυνάμεις….

Τhank you all for joining us!🙏🏻❤️🦸‍♂️

Leave a Reply

%d bloggers like this: