Exams

Το κύρος των φορέων εξετάσεων με τους οποίους συνεργαζόμαστε δίνει σιγουριά για οτιδήποτε ονειρεύεται το παιδί να πετύχει στο μέλλον του. Παράλληλα, εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιείται και του μαθήματος που γίνεται.

Οι εξετάσεις μπορούν να αποτελέσουν στόχο-κίνητρο βελτίωσης στη γλώσσα καθώς και απόκτησης χρήσιμων εμπειριών για τη ζωή κάθε μαθητή και μαθήτριας.

Οι εξετάσεις στις οποίες θα συμμετέχει το παιδί καθορίζουν πολλά περισσότερα από την απόκτηση απλώς του πιστοποιητικού. Οι εξετάσεις μας βοηθούν να αναζητούμε και επιλέγουμε πάντα το καλύτερο ώστε τα μαθήματά μας στην τάξη να έχουν ουσία, βάθος και ποιότητα. Ταυτόχρονα, ακολουθούμε διαδρομές μέσα από συνεργασίες που δίνουν το στίγμα μας. Θέλουμε οι μαθητές μας να διακρίνονται για τη δυνατότητά τους να διεκδικούν δυνατά πιστοποιητικά που βεβαιώνουν την ουσιαστική γνώση της γλώσσας αλλά και την ικανότητα να σκέφτονται πιο σύνθετα.

Cambridge exams – Στοχεύω για το καλύτερο δυνατό. 

Συνειδητά επιλέγουμε και συμμετέχουμε στις εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Cambridge. Το σχολείο μας 24 χρόνια τώρα συνεργάζεται με το Cambridge, αποτελεί κέντρο προετοιμασίας εξετάσεων Cambridge. Η διεθνής αναγνωρισιμότητα και αξιοπιστία των πιστοποιητικών αυτών τα καθιστά το τυπικό προσόν που βοηθά τους μαθητές μας να ξεχωρίσουν αλλά και μια καλή βάση πάνω στην οποία μπορούν να χτίσουν τα μελλοντικά τους σχέδια. 

Υoung Learners

Oι εξετάσεις Pre A1 Starters, A1 Movers και A2 Flyers του πανεπιστημίου του Cambridge είναι ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. Βασισμένες σε εκτεταμένη έρευνα για το πώς τα παιδιά αναπτύσσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, καλύπτουν όλα τα  skills -listening, speaking, reading, writing- και παρουσιάζουν ρεαλιστικές, καθημερινές καταστάσεις που συνδέουν την εκμάθηση με την πραγματική ζωή.  

Oι εξετάσεις σε αυτά τα επίπεδα δεν έχουν ως στόχο το πιστοποιητικό άλλωστε και γι’ αυτό δεν υπάρχει η έννοια της αποτυχίας – κάθε παιδί λαμβάνει ένα επίσημο πιστοποιητικό από το Cambridge, το οποίο δείχνει καθαρά τις επιδόσεις του. Είναι απλά μία γιορτή που επισφραγίζει την πρόοδο των μαθητών μέχρι εκείνη τη στιγμή με ευχάριστο τρόπο και μπορεί να παρακινήσει τα παιδιά να μάθουν και να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους για μελλοντικές επιτυχίες στ’ Αγγλικά. Οι μαθητές μας των επιπέδων Starters (Β junior) και Movers  (A & B senior) μπορούν να συμμετέχουν προαιρετικά σ’αυτές – είναι ένα ταξίδι όμορφων εμπειριών: προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας! It’s cool!

B1 for Schools – C2 Proficiency

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Βαρελά τα τμήματα εξετάσεων B1- PET, B2 for Schools, C1 και  C2 κατέχουν μια ξεχωριστή θέση. Είναι ένα ταξίδι των παιδιών στη γνώση, κι εμείς έχουμε το προνόμιο να τα συνοδεύουμε και να τα καθοδηγούμε στο ταξίδι τους αυτό με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης.

Πιστεύουμε ότι το κάθε παιδί έχει μέσα του τη δύναμη να πετύχει. Οι εξετάσεις που δίνουν οι μαθητές μας είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες  και τα ενδιαφέροντα τους.  Παρέχουν, επίσης, επιπλέον κίνητρο για την περαιτέρω μαθησιακή τους εξέλιξη στις ξένες γλώσσες, καθώς η επιτυχία στις εξετάσεις προσφέρει ενθουσιασμό. Εξάλλου, τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά δίνουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αφού αναγνωρίζονται διεθνώς από πανεπιστήμια, κολέγια, εταιρείες και δημόσιους φορείς .

Σε όλα τα τμήματα εξετάσεων:

  • πετυχαίνουμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις των μαθητών μας γλωσσικά και ακαδημαϊκά  παρέχοντας πληθώρα έντυπου και κυρίως ηλεκτρονικού υλικού
  • δουλεύουμε σκληρά, με όρεξη και μεράκι, τόσο σε επίπεδο τμήματος όσο και ατομικό
  • εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία και χρησιμοποιούμε εργαλεία και εφαρμογές που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε μαθητή και έτσι εξατομικεύουμε τη δουλειά που γίνεται ακόμη περισσότερο. 
  • Πραγματοποιούμε “mock exams” (εξετάσεις προσομοίωσης) σε τακτά χρονικά διαστήματα και εκτός των διδακτικών ωρών, δίνοντας στους μαθητές μας τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τον τύπο των εξετάσεων στις οποίες θα συμμετέχουν αλλά και να μπορούν να αξιολογήσουν την προσπάθειά τους με αποτέλεσμα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την επίτευξη των στόχων τους.
  • Οργανώνουμε σεμινάρια σε συνεργασία με τους φορείς εξετάσεων αποκλειστικά για τους υποψηφίους μας. Έμπειροι και καταρτισμένοι εκπρόσωποι των φορέων συζητούν, συμβουλεύουν και καθοδηγούν τους μαθητές μας που πάντα είναι τέλεια προετοιμασμένοι.  
  • Εστιάζουμε στις προσωπικές ανάγκες του κάθε παιδιού με ατομικά  Listening & Speaking sessions.
  • Παρέχουμε αμέριστη ηθική και ψυχολογική υποστήριξη στους υποψηφίους μας τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και τις ημέρες των εξετάσεων.

Επιπλέον, λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις (ειδικό μάθημα-ξένη γλώσσα).

Οι Εμπειρίες των Μαθητών μας

“Μάθαμε να ανταποκρινόμαστε σε συνθήκες πίεσης, διαφορετικής για τον καθένα, ανακαλύπτοντας έτσι δυνατότητες του χαρακτήρα μας που ίσως δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν, όπως η συγκέντρωση στον στόχο και η διαχείριση του άγχους που παίζει μεγάλο ρόλο, ειδικά στις εξετάσεις. Πολλές φορές δεν έγραφα καλά στα tests, αλλά από αυτά τα λάθη έμαθα κι έγινα καλύτερη. Στο τέλος ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση με τα αποτελέσματα και αυτό μου έδωσε κίνητρο να συνεχίσω την προσπάθειά μου τόσο στα Αγγλικά όσο και στο σχολείο.”

ΜΑ, Αριστούχος Β2 for Schools

“Συμμετείχα στις εξετάσεις του Β1 for Schools για την εμπειρία. Ήθελα να είμαι καλύτερα προετοιμασμένη για το Β2. Η εμπειρία ήταν πολύ ωραία συνολικά – αλλά το καλύτερο ήταν η μέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα. Οι βαθμοί μου ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Η πολύ καλή προετοιμασία που κάνουμε στο φροντιστήριο σε συνδυασμό με την συστηματική ενασχόληση με τη γλώσσα είναι ο τέλειος συνδυασμός.”

ΙΓ Αριστούχος Β1 for Schools

%d bloggers like this: