Covid19 – Το πρώτο κύμα

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, η ομάδα στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Βαρελά κινήθηκε με ξεκάθαρες προτεραιότητες την ασφάλεια και την υγεία της τοπικής κοινωνίας αλλά και την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών μας υποσχέσεων.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία, η μαθησιακή διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε ψηφιακό περιβάλλον για μεγάλo διάστημα. Εμείς ήμασταν πανέτοιμοι γι’ αυτήν τη μετάβαση και κάναμε το καλύτερο για τους μαθητές μας από την πρώτη στιγμή. 

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όλοι οι μαθητές μας των επιπέδων Α2+ έως και C2, συνέχισαν το πρόγραμμά τους απρόσκοπτα με σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία από τις 11 Μαρτίου. Με τους μικρότερους ξεκινήσαμε με υλικό που ανατέθηκε από την ομάδα των εκπαιδευτικών μας μέσω μιας σειράς εβδομαδιαίων emails έως και τις διακοπές του Πάσχα και αμέσως μετά ξεκινήσαμε και τη σύγχρονη online διδασκαλία σε δική μας υποδομή. 

Η όλη διαδικασία ήταν δυναμική και ανάμεσα σε άλλα:

  • εξασφαλίσαμε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη,  
  • διαμορφώσαμε πλάνα μελέτης για σωστή και αποδοτική ανακύκλωση της ύλης,
  • χρησιμοποιήσαμε ιστολόγιο για τις γραπτές εργασίες μας με 294+ posts
  • καθοδηγήσαμε την παρακολούθηση ποιοτικών εκπαιδευτικών videos για τα επίπεδα Β1+ εώς C2
  • αναπτύξαμε την χρήση εκπαιδευτικής πλατφόρμας που ήδη χρησιμοποιούσαμε για προφορική εξάσκηση των παιδιών
  • αξιοποιήσαμε όλες τις δυνατότητες του συστήματος lms που είχαμε εξασφαλίσει για τους πελάτες μας
  • κερδίσαμε σε όλα τα επίπεδα, αφού η εφαρμογή moominls βοήθησε τους μικρότερους φίλους μας να μη σταματήσουν να μαθαίνουν.

Τα οφέλη για τα παιδιά ήταν πολλαπλά. Αν και έλειπαν από τις τάξεις μας και δεν είχαν φυσική επαφή με εμάς και τους φίλους τους, δεν ένιωσαν απομονωμένα, διατήρησαν μέρος της ρουτίνας τους σταθερό, και πέρα από την πρόοδο τους στα Αγγλικά, απόκτησαν και πολλές άλλες χρήσιμες δεξιότητες. Το διάστημα αυτό έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να καταλάβουν την αξία της ευθύνης που έχει ο κάθε μαθητής για την πρόοδό του και ήταν η ιδανική περίοδος για επανάληψη και αφομοίωση όλων όσων είχαν διδαχθεί το προηγούμενο διάστημα. 

Επιστροφή στα θρανία

Στις 18/5 υποδεχθήκαμε με πολλή προσοχή κ ανυπομονησία τους εφήβους μαθητές και πάλι στις ευρύχωρες, άρτια σχεδιασμένες τάξεις λαμβάνοντας όλα τα μέτρα και με το ξεκίνημα του Ιούνη, οι μικρότεροι μαθητές επέστρεψαν σταδιακά. Πολλά χαμόγελα και συγκρατημένες αντιδράσεις, αγκαλιές από μακριά, ματιές ήρεμες, ξεκούραστες. Η φροντίδα για τους μαθητές μας παρέμεινε η  ίδια και αναπληρώσαμε όλα τα μαθήματα έως και τις 19/6. 

Στο διάστημα αυτό με χαρά διαπιστώσαμε ύστερα από μία σειρά αξιολογήσεων πόσο καλά είχε αποδώσει η προσπάθεια εκπαιδευτικών και μαθητών και πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι ανθρώπινες σχέσεις για την καλύτερη επίδοση των παιδιών.  Επίσης, μείναμε στο πλευρό των υποψηφίων έως και την ημέρα των εξετάσεων, πάνω από ένα μήνα αργότερα από το προκαθορισμένο, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, κάνοντας πράξη την πεποίθησή μας ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια με μόνη έγνοια το καλό των μαθητών μας.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά τη νέα σχολική χρονιά. Δεν πρέπει κανένα παιδί να μείνει έξω από την τάξη, μακριά από τη μαθησιακή διαδικασία. Η ωριμότητα και η εμπειρία των παιδιών, η υποστήριξη των γονέων, ο επαγγελματισμός της διδακτικής μας ομάδας δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα, ευελιξία και δυναμισμό απέναντι σε κάθε πρόκληση για τη νέα σχολική χρονιά ακολουθώντας πάντοτε τους κανόνες ώστε να μένουμε ασφαλείς εμείς και οι οικογένειές μας. 

Είστε ευπρόσδεκτοι να κουβεντιάσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να καλύψουμε τις δικές σας ανάγκες.

Leave a Reply

%d bloggers like this: