Ποιοί Είμαστε – Our Story

varelastudies_logo_full

Είμαστε ένα δυναμικό σχολείο που προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους μαθητές της πόλης από το 1996. Το κέντρο Ξένων Γλωσσών Βαρελά ιδρύθηκε από την Κωνσταντία Βαρελά, με σπουδές Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης και το University of Westminster, London. Με την ίδρυση του σχολείου μας επιλέξαμε ως σύμβολo τη μέλισσα, όχι τυχαία: είναι γνωστή για την κοινωνική της φύση, την εργατικότητά και την προσήλωσή της στον στόχο. 

Το όραμα ήταν και παραμένει το ίδιο – να προσφέρουμε έναν χώρο όμορφο και φιλόξενο όπου μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές μέσα από μια νέα γλώσσα…

…θα μαθαίνουν πως να μαθαίνουν, να δαμάζουν τη γνώση και να τη χρησιμοποιούν για μια καινούρια και ωφέλιμη δημιουργία.

ΧρΙστος Τσολακης

Θα γίνονται δηλαδή άνθρωποι δημιουργικοί, με παιδεία και όνειρα που θα έχουν τη δύναμη και τα εφόδια να τα πραγματοποιήσουν.

Κινούμαστε με γνώμονα το Τhe Best You Can Βe και θέλουμε να καλλιεργήσουμε σε όλους το Growth Mindset.  

Πιστεύουμε στις δυνατότητες που έχουν τα παιδιά. Μέσα από τη δουλειά μας καλλιεργούμε τα ταλέντα τους και ενθαρρύνουμε την πίστη ότι με προσπάθεια μπορούν να τα εξελίξουν περισσότερο, να βελτιώνονται διαρκώς, να θέτουν στόχους  και να τους πετυχαίνουν.

Η Φιλοσοφία μας

Πιστεύουμε στη δύναμη της εκπαίδευσης και εργαζόμαστε να προετοιμάσουμε το αύριο. Αποστολή μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές των μαθητών μας και να τους οδηγήσουμε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους – να πετύχουμε να δημιουργήσουμε χώρο στο μέλλον που έρχεται.

Εργαζόμαστε αποτελεσματικά ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε μαθητής μας:

Γνωρίζει

Αποκτά ουσιαστική γνώση της γλώσσας, γερές βάσεις για τη μετέπειτα πορεία του στον χώρο της εκπαίδευσης και διασφαλίζει την επιτυχία στις εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Στοχάζεται

Αναπτύσσει κριτική και δημιουργική σκέψη ώστε να αντιλαμβάνεται αυτά που βιώνει μέσα στη μικρή κοινωνία της τάξης μας, να λαμβάνει τον έλεγχο για τη δική του μάθηση και να μπορεί να χρησιμοποιεί τη γνώση που αποκτά όποτε του ζητηθεί.

Διερευνά
Αναπτύσσει τη φυσική του περιέργεια και μπορεί να μαθαίνει με την καθοδήγηση των δασκάλων του, αλλά και αυτόνομα, μέσα από μια ποικιλία πηγών (βιβλία, internet, media). Έτσι, απολαμβάνει ενεργά τη μάθηση, έχει βελτιωμένη σχολική απόδοση, και διατηρεί την αγάπη για τη γνώση σε όλη του τη ζωή.

Έχει ευρύ πνεύμα
Κατανοεί και εκτιμά τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα άλλων λαών και είναι δεκτικός στην οπτική, τις αξίες και τις παραδόσεις άλλων ατόμων και κοινοτήτων. Τα οφέλη που αποκομίζει μέσα από τη φοίτησή του είναι πολλαπλά και σημαντικά στην πολυ- πολιτισμική κοινωνία που ζούμε.

Έχει αρχές και νοιάζεται
Σέβεται τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές του. Συνεργάζεται πρόθυμα και αποτελεσματικά. Μαθαίνει να ακολουθεί κανόνες και διαδικασίες χρήσιμες για την αρμονική συνύπαρξη. Αναλαμβάνει ευθύνες και πρωτοβουλίες, συμβάλλει θετικά στη ζωή των γύρω του και το περιβάλλον της τάξης και επιδεικνύει υψηλό βαθμό κοινωνικοποίησης.

Επικοινωνεί
Κατανοεί και διατυπώνει νέες, σύνθετες ιδέες με αυτοπεποίθηση και με ποικιλία εργαλείων επικοινωνίας, γραπτά και προφορικά. Συμμετέχει σε ομαδικές εργασίες, διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, σεμινάρια. Ταξιδεύει, καλλιεργεί τα ταλέντα και τις δεξιότητές του.

Διακρίνεται
Αξιολογείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και επιβραβεύεται για τις επιδόσεις του. Συμμετέχει σε εξετάσεις γλωσσομάθειας Πανεπιστημίων διεθνούς κύρους με επιτυχία και είναι κάτοχος των αντίστοιχων πιστοποιητικών. Αυξάνει τις ευκαιρίες για υψηλότερου επιπέδου πανεπιστημιακές σπουδές. Αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προβάδισμα στον εργασιακό χώρο.

 We are a local, creative, energetic, optimistic, trusted, innovative language school! ❤️ Join Us!


Είπαν για εμάς

“…Για πρώτη φορά η έννοια του φροντιστηρίου άλλαξε, αφού το μάθημα ήταν η αφορμή να συνεχίσω να προσπαθώ και να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό, γιατί πολύ απλά η τάξη έγινε οικογένεια και το μάθημα διασκέδαση…”

Κ Ι

“Τhank you for everything you’ve done for us. It’s been so many years, we grew up with you, you’ve made me a better person and I couldn’t be more thankful for that. Thank you for all the memories…”

E S

“Μy face lights up whenever we have English classes. ΄Εμαθα τι είναι το Growth Mindset, μιλάω και σκέφτομαι στ’ Αγγλικά.”

ΑΜ

%d bloggers like this: